Dan-koeleiri

Hanshi Risto Väntär 8 Dan ohjasi Dan-kokeisiin valmistavan leirin 8.10 Helsingissä. Leiri oli tarkoitettu kaikille niille ruskea- ja mustavöisille jotka nyt tai tulevaisuudessa tavoittelevat Dan-arvoa tai sen korotusta. Leiriin osallistui Dania tavoittelevia ju-jutsukoita useista Suomalasista seuroista, sekä Eestistä.

Budoleiri Italiassa

Italian Gaetassa pidetään syksyisin suuri budoleiri. Leirin päälajina on Karate, joita nyt paikalla oli yli 600, muita lajeja oli Aikido, ju-jutsu ja Kenjutsu. Leirin ajankohta on aina syyskuun lopussa jolloin Gaetassa on vielä kesä, mutta ei liian kuuma. Leiri oli tänä vuonna 29.9-1.10. Suomesta leiriin osallistui 12 Kenjutsun harrastajaa. Soke Niiniketo oli paikalla kutsuvieraana ja Kimmo Tenhunen kouluttajana. Kenjutsun pääkouluttaja ja tapahtuman yksi järjestäjistä oli G S Bertoletti. Olosuhteet mukavalle leirille olivat täydelliset, hyvät treenit, hyvä hotelli, lämmin merivesi ja hyvä Italialainen ruoka.

Vierailija Ukrainasta

22-24.9 vieraili Ju-jutsuklubin salilla Länsi-Ukrainalaisesta Lvovin kaupungista paikallinen ju-jutsuvalmentaja Petro Mocherniuk. He ovat pitkään harjoitelleet siellä Hokutoryu tyylisuunnan tekniikoita ja nyt Lvovissa ollaan kiinnostuneita siirtymään kokonaan Hokutoryu tyylisuunnan ju-jutsuun. Sensei Mocherniuk harjoitteli tiiviisti kolme päivää Risto Väntärin 8. Dan, Kimmo Tenhusen 7. Dan ja Risto Sandbergin 1. Dan johdolla tekniikkatreenejä ja ottelutreenejä hänelle piti Sensei Matti Väisänen 2. Dan. Otteluharjoitusten sparrarina oli Suomenmestari Juho Nieminen. Vierailun päätteeksi sovittiin leiri- ja kilpailuyhteistyöstä.

Vaasan ju-jutsu uusiin tiloihin

Kai Julinin luotsaama Vaasan ju-jutsu sai uudet upeat tilat. Ju-jutsu ja Budotilat ovat osa Julin omistamaa Wasamove -kuntokeskusta. Budosalien avajaisia juhlistettiin 16-17.9 Hokutoryu- ja Kenjutsuleireillä. Leirin vierailevina kouluttajina olivat Hanshi Risto Väntär 8 Dan, Shihan Kimmo Tenhunen 7. Dan, Sensei Mikael Gebala 5. Dan ja Petri Kolehmainen 4. Dan.

Lohjan kamppailukeskuksen 35-vuotisjuhlaleiri

Lohjan kamppailukeskus täyttää tänä vuonna 35-vuotta ja merkkivuoden kunniaksi Lohjalla pidettiin juhlaleiri lauantaina 2.9, Urheilukeskus Tennarissa. Hokutoryu ju-jutsu harjoitusten ohjaamisesta vastasivat Timo Hirvonen 8. Dan, Kimmo Tenhunen 7. Dan ja Teresa Pentikäinen 3. Dan. Paikalla oli noin 50 harrastajaa, leirillä lajeina oli Hokutoryun lisäksi myös Krav maga, karate ja Brasilialainen ju-jutsu. Leiripäivän päätteeksi pidettiin juhlaillallinen Tytyrin elämyskaivoksessa.