Lehtonen Pärnussa

Kari Lehtonen 4. Dan oli yksi ohjaajista Jaak Kabritsin järjestämällä ju-jutsuleirillä Pärnun poliisikoululla, Virossa 11-13.8. Leirin osallistujat olivat pääsääntöisesti Virosta, mutta leirille osallistui myös kaksi ju-jutsuklubilaista. Leirin osallistujat olivat alan harrastajia sekä Virolaisia poliiseja, sotilaita ja suojeluskuntalaisia.

Kolehmaiset Brasiliassa

Petri Kolehmainen 4. Dan ja Minna Kolehmainen 2. Dan vierailivat Brasiliassa ja ohjasivat matkansa aikana Hokutoryuharjoituksia Luiz Felipe Villarin dojolla. Harjoituksissa paikalla oli n. 20 innokasta Hokutoryuharrastajaa.

Lehtonen Unkarissa

Unkarin kesäleiri pidettiin 25-30.6 Kesztelyssä. Leirillä oli pääsääntöisesti Unkarilaisia ohjaajia Istvan Kelemenin johdolla, vierailevana ohjaajana oli Kari Lehtonen 4. Dan Suomesta. Leirillä osallistujia oli n. 120 ja leirillä esitetyt Hokutoryutekniikat kuvattiin myös televisioon.
 

Hokutoryu ju-jutsun kesäleiri 2017

Hokutoryu ju-jutsun kesäleiri pidettiin Pajulahden liikuntaopistolla, Nastolassa 30.6-2.7. Suomen Olympiakomitean harjoituskeskuksena toimiva opisto suoriutui järjestelyistä kiitettävästi. Puitteet olivat upeat, tasokkaat ruokailut ja majoitustilat, saunat, sekä iso hyvin toimiva harjoitussali. Leirin vieraileva huippuvalmentaja oli Ruotsalainen, usean kamppailulajin Ruotsin mestari Magnus Cederblad. Muut ulkomaiset kouluttajat olivat Norjan Ottar Vassenden ja Venäjän Irina Kuprina. Suomalaisista harjoituksia ohjasivat Risto Väntär, Kimmo Tenhunen, Mika Mantere, Kai Julin, Kari Lehtonen ja Teresa Tuominen.

Harjoituspäivät alkoivat Sensei Teresa Tuomisen järven rannalla ohjaamalla aamujumpalla, jumppaan sisältyi myös uinti järvessä. Varsinaisten harjoitusten lisäksi opiston auditoriossa oli kaksi mielenkiintoista luentoa. Sensei Kai Julin luennoi tavoitteellisesta valmistautumisesta ja Sensei, terveystieteen maisteri, Jarno Pylkkänen luennoi ravinnosta ja painonpudotuksesta. Päivän päätteeksi oli rantasauna ja uinti. Leirin yhteydessä oli myös Kimmo Tenhusen ohjaama tuomarikurssi, jonka päätteeksi 14 kurssilaista läpäisi C-tuomarikokeen.

Käenmäki Tel Avivissa

Antti Käenmäki 3. Dan ohjasi ju-jutsuharjoituksen Amir Barnean dojolla 22.6 Tel Avivissa, Israelissa.