VOK1 ohjaajakoulutuksen lähipäivä

Suomen Karateliitto on kevään aikana järjestänyt virallisen valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (VOK1). Koulutus on kevään aikana koostunut webinaareista sekä etätehtävistä ja koulutuksen Hokutoryu ju-jutsu lähipäivä pidettiin 10.6. Pajulahden liikuntaopistolla, Nastolassa. Kouluttajina toimivat ja koulutuskokonaisuutta ovat Hokutoryu ju-jutsun osalta kehittäneet Teresa Pentikäinen 4. Dan, Marko Kauranen 4. Dan, Heidi Haanpää 2. Dan ja Netta Orava 1. Dan. Koulutukseen osallistui 47 Hokutoryu ju-jutsukaa eri puolilta Suomea ja he saavat todistuksensa alkusyksystä suoritettuaan ohjausnäytön. 

Valtakunnallinen kesäleiri junioreille

Hokutoryu junioreiden valtakunnallinen kesäleiri pidettiin 10-12.6.2022 Pajulahden liikuntaopistolla, Nastolassa. Junnuleirin pääohjaaja oli Vaasalainen Sensei Kai Julin 5. Dan. Junioriharjoituksissa vierailivat ohjaamassa Norjalaiset Ottar Vassenden 6. Dan sekä Per Arne Valen ja heidän lisäksi kotimaisista ohjaajista Ville Vuorela 4. Dan, Heidi Haanpää 2. Dan sekä Marianne Harjula 1. Dan. Lauantai-iltana junioreille oli järjestetty erikoisohjelma, joka jouduttiin keskeyttämään Soke Niinikedon ja Hanshi Väntärin tiedottaessa junioreille, että Sensei Julin oli siepattu. Urheat juniorit löysivät sieppaajat lähialueen metsästä ja onnistuivat vapauttamaan Sensei Julinin.

Leiri oli junioreiden mielestä niin onnistunut, että sunnuntaina harmiteltiin ainoana huonona asiana sitä, että leiri oli tullut päätökseen. Seuraava valtakunnallinen junnuleiri on 5.11.2022 Riihimäen Urheilutalolla, päivä kannattaa varata kalenteriin jo nyt!

Hokutoryu kesäleiri 2022

Ju-jutsun kesäleiri pidettiin 10-12.6.2022 Pajulahden liikuntaopiston upeissa puitteissa Nastolassa. Leiri alkoi perjantaina, Norjan Ottar Vassendenin 6. Dan, urheilukentän viheriöllä ohjaamilla potkuharjoituksilla.

Lauantaina leirin avajaisten yhteydessä oli palkitsemisseremoniat, jonka yhteydessä Kimmo Tenhuselle ja Jari Niemiselle luovutettiin Suomen Karateliiton kultaiset ansiomerkit, merkit tuli tunnustuksena pitkään jatkuneesta, ansiokkaasta työstä Suomalaisen ju-jutsun hyväksi. Global Security Association (GSA) palkitsi Timo Hirvosen, Risto Väntärin ja Ruotsin Magnus Cederbladin hopeisella ansioristillä turvallisuustekniikoiden kehittämisestä, sekä pitkäaikaisesta, kansainvälisesti merkittävästä turvatyöstä. Kimmo Tenhusta palkittiin pronssisella GSA:n ansioristillä turva- ja itsepuolustustekniikoiden kansainvälisestä opettamisesta.

Leiri oli myös Shihan Kimmo ”Lentävä Savolainen” Tenhusen (7. Dan) 60-vuotisjuhlaleiri. Avajaistilaisuudessa luettiin eripuolilta maailmaa saapuneet onnittelusähkeet ja myös useat seurat muistivat puhein ja huomionosoituksin Shihan Tenhusta. Shihan Tenhusen kunniaksi oli myös teetetty komeat leiripaidat.

Leiriaamut alkoivat ulkona pidettävällä aamuvoimistelulla klo 6:30. Harjoitukset ohjasi Mika Mantere 5. Dan, aamujumpan jälkeen halukkaat kävivät aamu-uinnilla. Lauantai-illan erikoisohjelmana oli surströmming – eli hapansilakansyöntikilpailu. Kilpailu käytiin FIN-EST maaotteluna Suomen ja Viron kolmihenkisten joukkueiden välillä. Suomen joukkue koostui Turun ja Varkauden ju-jutsukoista, joukkueessa olivat Jonna Vahtera, Pinja Kotiranta ja Janne Koro. Viron joukkueen osallistujat olivat Tallinnan ju-jutsuklubista ja siihen kuuluivat Jan Kotka, Peeter Uhtjärv ja Toomas Põllüpüü. Tiukkaa taistoa kannusti satakunta ju-jutsukaa, jotka olivat saapuneet katsomaan, hienon auringonlaskun kruunaamaa maaottelua. Kannustus oli kovaa ja voiton vei Suomen joukkue. Kilpailun tuomarina toimi surströmmingin kotimaan edustaja Magnus Cederblad.

Leirin vierailevat ohjaajat olivat Magnus Cederblad 8. Dan Ruotsista, Ottar Vassenden 6. Dan Norjasta, Andrei Ambros 5. Dan Eestistä sekä Per Arne Valen ja Thomas Storli Norjasta. Leirin kotimaiset ohjaajat olivat: Timo Hirvonen 8. Dan, Risto Väntär 8. Dan, Kimmo Tenhunen 7. Dan, Kari Lehtonen 5. Dan, Jari Nieminen 5. Dan, Mika Mantere 5. Dan, Jorma Tenhunen 5. Dan, Mikael Gebala 5. Dan, Kai Julin 5. Dan, Petri Kolehmainen 5. Dan, Ville Vuorela 4. Dan, Heikki Lappalainen 4. Dan, Jesse Kujanpää 2. Dan, Heidi Haanpää 2. Dan, Netta Orava 1. Dan ja Marianne Harjula 1. Dan.

Leiri oli upea tapahtuma! Seuraava valtakunnallinen leiri on Riihimäen syysleiri 5-6.11.

Ju-jutsu- ja kenjutsuleiri Tallinnassa

Eestin Jaak Kabrits Hokutoryu 5. Dan järjesti lauantaina 7.5. Hokutoryu ju-jutsu- ja kenjutsuleirin Tallinnassa, sisäasiainministeriön tiloissa. Leirin ohjasi Shihan Kimmo Tenhunen 7. Dan. 

Pietarsaaren ju-jutsu 30v

Pietarsaaren ju-jutsuseura täytti kunnioitettavat 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi seura järjesti juhlaleirin 23.4.2022, leiri pidettiin seuran omalla salilla. Pietarsaaren ju-jutsuseura on, kuten monet seurat nykyään, monilajiseura ja leirillä oli edustettuna kaikki seurassa harjoitettavat lajit; Hokutoryu ju-jutsu, Kickboxing ja Brassi ju-jutsu. Leirin pääkouluttaja oli Soke A. Niiniketo 10. Dan, muut kouluttajat olivat T. Hirvonen 8. Dan, R. Väntär 8. Dan ja K. Tenhunen 7. Dan. Kickboxingia ohjasivat Anne Katas ja Annu Riekkola ja Brasilialaista ju-jutsua Tommy Malmberg ja Petri Kolehmainen.

Juhlaillallinen nautittiin Jugend-hotellin juhlasalissa. Illallisen yhteydessä Soke Niiniketo välitti juhlivalle seuralle Suomen Karateliiton ja Hokutoryu ju-jutsun onnittelut ja luovutti seuralle Hokutoryu standaarin. Keijo ja Tiita Juvonen palkittiin heidän tekemästään pitkästä ja arvokkaasta työstä Hokutoryu ju-jutsun hyväksi, Suomen Kultakeskuksen hopeasta valmistamilla Hokutoryuaiheisilla kalvosinnapeilla, solmioneulalla ja korvakoruilla. Illan aikana muisteltiin puhein ja erilaisin ohjelmanumeroin seuran 30-vuotista historiaa, lisäksi ohjelmassa oli livemusiikkia.