Hokutoryu ju-jutsu mukana Olympiapäivässä

 

Suomen Olympiakomitea järjesti lauantaina 16.9. maksuttoman, koko perheen Olympiapäivä-tapahtuman Helsingissä, Olympiastadionilla. Päivän aikana Olympiakomitean eri lajit pitivät näytöksiä ja osallistujat pääsivät kokeilemaan lajeja lajipisteillä. Hokutoryu ju-jutsu oli paikalla Suomen Karateliiton kanssa ja lajipisteellä halukkailla oli mahdollisuus tutustua Hokutoryu ju-jutsuun matalalla kynnyksellä.

Päivän kohokohta oli Hokutoryu ju-jutsun lajinäytös, joka pidettiin tapahtuman päälavalla, Olympiastadionin kentällä. Näytökseen osallistuivat Timo Leikola 4. Dan, Timo Purmonen 3. Dan, Markus Saroniemi, Eeva Pohto, Andrii Yedamenko ja Niko Snällström. Näytöstä oli kerääntynyt seuraamaan runsaslukuinen yleisö ja näyttävän esityksen jälkeen aplodit raikuivat. Päivä oli todella onnistunut ja useampi juniori-ikäinen ilmoitti lajikokeilun jälkeen löytäneensä uuden harrastuksen! 

Ju-jutsuleiri Belfastissa

 

World Ju-jitsu Federation ja Pohjois-Irlannin Ju-jitsu Federation järjestivät mahtavan ju-jutsuleirin Belfastissa, tapahtuma oli samalla Irlannin ju-jitsujohtajan ja pääkouluttajan David Toneyn 60v. juhlaleiri. Leiriin osallistui noin 350 junioria ja lähes 400 aikuista ju-jutsukaa. Osallistujia oli saapunut Irlannin ja Britannian lisäksi Ranskasta, Puolasta, Saksasta, Unkarista, Hollannista ja Australiasta. Suomea edustivat leirin kouluttajina toimineet A. Niiniketo 10. Dan, Risto Väntär 8. Dan ja Kimmo Tenhunen 7. Dan. Kuten tällaisissa suurissa ja arvokkaissa tapahtumilla tapana, niin täällä myös myönnettiin uusia korkeita vyöarvoja, joista korkein, 9. Dan myönnettiin David Toneylle.

Suomalaiset ohjasivat harjoituksia kaikille vyöasteille, Soke Niiniketo kuitenkin vain kolme harjoitusta mustille vöille (6. Dan ja ylemmät, 4-5. Dan ja 2-3. Dan). Leirillä työskenteli suuri joukko vapaaehtoisia ju-jutsukoita; autonkuljettajina, oppaina ja toimitsijoina, he huolehtivat siitä, että vierailla, erityisesti kansainvälisillä vierailla oli kaikki hyvin. Tapahtuma juhlaillallisineen oli upeasti ja ammattimaisesti järjestetty.

Varkauden ju-jutsuseura 40-vuotta

 

 

 

Varkauden ju-jutsuseura juhlisti 40v taivaltaan leirillä ja juhlaillallisella. Leiri pidettiin lauantaina 2.9, leirin pääkouluttaja oli Soke A. Niiniketo 10. Dan ja muut kouluttajat Hanshi T. Hirvonen 8. Dan, Hanshi R. Väntär 8. Dan, Shihan K. Tenhunen 7. Dan ja Shihan K. Lehtonen 6. Dan.

Osallistujia oli täysi sali, mukana oli kaikkia vyöasteita, myös junnuja. Mustia vöitä ja eri seurojen edustajia oli saapunut useista seuroista. Paikalla oli myös lehdistöä ja Varkauden kaupungin edustaja, joka esitti avajaistilaisuudessa kaupungin tervehdyksen juhlivalle seuralle. Juhlapäivä päättyi paikallisessa pitopalveluravintolassa pidettyyn juhlaillalliseen. Illallisen puitteet olivat todella upeat, siellä hyvin pukeutuneet vieraat ja järjestävän seuran edustajat pitivät puheita ja nauttivat tilaisuuteen suunnitellun illallisen.

Lehtonen ja Kolehmainen ohjasivat Unkarissa

Unkarin ju-jutsuliiton kesäleiri järjestettiin Révfülöpin kaupungissa, Balaton-järven rannalla 24-29.7.2023. Suomalaisina kouluttajina leirillä olivat Shihan Kari Lehtonen 6. Dan sekä Sensei Petri Kolehmainen 5. Dan. Shihan Lehtonen ja Sensei Kolehmainen ohjasivat leiriläisille Hokutoryu ju-jutsua, Shihan Lehtosen harjoitukset painottuen hänen erikoisosaamisalueeseen; veitsi- ja keppitekniikkoihin. Leirille osallistui n. 200 harrastajaa, paikallisten seurojen lisäksi osallistujia oli Suomesta ja Israelista. Suomalaisia leirillä oli 11, kotimaisista seuroista edustettuina oli Turun ju-jutsuseura, Hokutoryu Espoo, Helsingin ju-jutsuklubi ja Vaasan Hokutoryu ju-jutsu.

VOK1-ohjaajakoulutuksen lähipäivä ja arvostelutuomarikoulutus

Suomen Karateliitto järjesti huhti-kesäkuussa virallisen 1-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kamppailulajiohjaajille (VOK1). Koulutuksen kokonaiskesto on 50 tuntia, koulutukseen kuului sekä webinaareja, omatoimisesti suoritettavia tehtäviä että lajipäivä. Hokutoryu ju-jutsun lajipäivä pidettiin 16.6.2023 Pajulahden liikuntaopistolla, Nastolassa. Koulutuskokonaisuutta Hokutoryu ju-jutsun tarpeisiin sopivaksi ovat kehittäneet ja kouluttajina toimivat Teresa Tuominen 5. Dan, Marko Kauranen 4. Dan, Heidi Haanpää 3. Dan ja Netta Orava 1. Dan.

VOK1-koulutuksen sisältöön kuuluu myös Hokutoryu arvostelutuomarikoulutus. Uudet arvostelutuomarit koulutettiin lähipäivän yhteydessä, tuomarikoulutukseen osallistui VOK1-opiskelijoiden lisäksi myös muita tuomaritoiminnasta kiinnostuneita, sekä sellaiset tuomarit, joilla lisenssi oli vanhentunut.