Kari Lehtoselle 6. Dan

Kari Lehtoselle myönnettiin Hokutoryu ju-jutsun 6. Dan Riihimäellä pidetyllä syysleirillä. Helsingin ju-jutsuklubia edustava Lehtonen on arvostettu opettaja Suomessa ja ulkomailla, erityisesti Keski-Euroopassa hän on tehnyt pitkäjänteistä ja arvostettua työtä Hokutoryu ju-jutsun hyväksi.

Lehtosen vyöarvoa ovat suositelleet useat ulkomaiset alan mestarit. Vyöarvon myöntäjä on Soke A. Niiniketo 10. Dan ja diplomin ovat allekirjoittaneet myös Hanshit Timo Hirvonen 8. Dan ja Risto Väntär 8. Dan, sekä Shinan Kimmo Tenhunen 7. Dan. Lehtosen Hokutoryu ju-jutsulle antama panos ja kädenjälki näkyy erityisesti hänen käyttämiensä tilapäisvälineiden kuten; kepin, narun, kävelykepin ja vastaavien soveltamisessa Hokutoryu ju-jutsuun. Tästä lajin kehittämiseen tehdystä työstä hänelle myönnettiin myös Shihanin arvonimi.

Renshi-arvonimi Koivistolle ja Tenhuselle

 

Hokutoryu syysleirillä palkittiin pitkäaikaisia ja arvostettuja ju-jutsuohjaajia Renshi -arvonimellä. Renshi -arvonimi voidaan myöntää pitkäaikaisesta ja arvostetusta ju-jutsuopettajan toiminnasta henkilölle, joka on vähintään 5 Dan.

Seuraaville ju-jutsuohjaajille myönnettiin kyseinen arvonimi:
Tero Koivisto, Rauman Judoseura Samurai
Jorma Tenhunen, Ju-jutsu Oulu

Uudet mustavyöt ja Dan-arvojen korotukset syysleirin yhteydessä

Hokutoryu syysleirin yhteydessä seuraavat henkilöt suorittivat 4.11.2021 mustan vyön kokeen tai korottivat Dan-arvoaan:

1. Dan
Ahlroos Juha, Helsingin ju-jutsuklubi
Rytkönen Essi, Parikkalan ju-jutsu
Terävä Jani, Parikkalan ju-jutsu

  

3. Dan
Haanpää Heidi, Vaasan Hokutoryu ju-jutsu
Ruotsalainen Toni, Kuopion ju-jutsuseura

 

6. Dan
Lehtonen Kari, Helsingin ju-jutsuklubi

Junioreiden valtakunnallinen syysleiri

Valtakunnallisen Hokutoryu ju-jutsun syysleirin yhteydessä oli oma osuus junioreille lauantaina 5.11.2022. Espoolainen Sensei Marianne Harjula 1. Dan ohjasi junioreiden harjoitukset suurella innolla ja ammattitaidolla. Sensei Harjulaa avusti Helsingin ju-jutsuklubin junnuohjaajat. Vaikka junnujen päivä oli pitkä ja fyysisesti raskas, niin harjoitusten päätyttyä kaikkien kasvoilta loisti tyytyväisyys ja seuraavan leirin odotus. Seuraava valtakunnallinen junnuleiri on 4.3.2023 Riihimäen urheilutalolla, päivä kannattaa varata kalenteriin jo nyt!

Syysleiri 2022

 

 

 

 

 

 

Hokutoryu ju-jutsun syysleiri 2022 pidettiin perinteiseen tapaan Riihimäen urheilutalolla, järjestelyistä vastasi Suomen Budokeskus. Leiriin osallistui suuri joukko eritasoisia ju-jutsukoita kaikkialta Suomesta, sekä muutama myös Eestistä. Leirillä harjoiteltiin monipuolista ju-jutsutekniikkaa kotimaisten huippukouluttajien opastuksella, ohjelmassa oli kilpailu-, itsepuolustus- ja turvahenkilöju-jutsua.

Leirin kouluttajina olivat Suomalaiset Hokutoryu-kouluttajat; Auvo Niiniketo 10. Dan, Timo Hirvonen 8. Dan, Risto Väntär 8. Dan, Kimmo Tenhunen 7. Dan, Kari Lehtonen 6. Dan, Keijo Juvonen 5. Dan, Jorma Tenhunen 5. Dan, Tero Koivisto 5. Dan, Petri Kolehmainen 5. Dan, Marika Käenmäki 4. Dan, Jari Korhonen 3. Dan, Marianne Harjula 1. Dan ja Riihimäen omat Jani Heikkinen 1. Dan, Mika Kuukkanen 1. Dan ja Pekko Vehviläinen 1. Dan.

Leirin avajaisten yhteydessä oli myös vaikuttavat Dan-seremoniat, jossa uudet Hokutoryun mustat vyöt saivat vyönsä ja Dan-arvoa korottanet diplominsa. Samassa tilaisuudessa WFJ tuomaritoiminnan johtaja Jari Nieminen ojensi Heidi Haanpäälle, Marek Pivovarnikille ja Risto Mikolalle C-tason tuomaridiplomit. Lauantai-iltana oli leiriläisten yhteinen illallinen Teatterihotellin ravintolassa, tilaisuudessa oli ruokailun ja vapaan yhdessäolon lisäksi Pekko Vehviläisen järjestämä mielenkiintoinen luento, jonka pohjalta illallisväki pääsi seuraamaan korkea-arvoisten ju-jutsukoiden ajatuksia ju-jutsuvideoista.

Leirillä oli oma osuus myös junioreille. Espoolainen Sensei Marianne Harjula 1. Dan ohjasi junioreiden harjoitukset suurella innolla ja ammattitaidolla. Vaikka junnujen päivä oli pitkä ja fyysisesti raskas, niin harjoitusten päätyttyä kaikkien kasvoilta loisti tyytyväisyys ja seuraavan leirin odotus.

Seuraava leiri on kevätleiri, joka on perinteiseen tapaan vyötekniikkaleiri, eli leiri, jossa harjoitellaan vain vyötekniikoita. Leiri pidetään Riihimäellä samassa paikassa 4-5.3.2023. Laittakaa kalenteriin! Kevätleirin hotelli on sama kuin nyt, eli Teatterihotelli. Nopeimmat ovat jo huoneita varanneet; Pietarsaaren ju-jutsu oli tällä kertaa nopein, he varasivat sieltä huoneita samalla kun kirjautuivat syysleiriltä ulos!