J. Kivelän muistoleiri Porissa

Porin ju-jutsuseura järjesti 24-25.9.2022 ju-jutsuleirin Jouko Kivelän muistoksi. Leirin ohjasivat Tero Koivisto 5. Dan, Petri Kolehmainen 5. Dan ja Kari Lehtonen 5. Dan. Leirin teemana oli voimankäyttö ja leirillä harjoiteltiin erilaisia hallintaotteita sekä veitsi- ja pampputekniikoita. Leirillä oli myös oma osuus junioreille Sensei Kolehmaisen johdolla. Lauantai-iltana leiriläiset kokoontuivat paikalliseen ravintolaan syömään ja muistelemaan edesmennyttä harjoitustoveriaan.

 

Turun ju-jutsuseuran perinteinen junnuleiri

Turun ju-jutsuseura järjesti perinteisen junnuleirin omissa tiloissaan Turun Kamppailuareenalla 17-18.9.2022. Leirin ohjasivat Jesse Kujanpää 2. Dan ja Netta Orava 1. Dan. Leirin ohjelmassa oli ju-jutsuharjoitusten lisäksi vierailu Trampolin parkissa. 

Viron ju-jutsuliiton 30-vuotisjuhla

Eestin ju-jutsuliitto täytti 30 vuotta. Juhlan kunniaksi oli järjestetty juhlaleiri, joka pidettiin Meriküla Spordi ja Õppekeskuksessa, hieman Tallinnan ulkopuolella, entisen poliisikoulun upeissa tiloissa. Leiri oli suunnattu 18 vuotta täyttäneille ju-jutsukoille. Valtaosa osallistujista olivat sotilaita, poliiseja ja muita henkilöitä, jotka tarvitsevat kamppailutaitoja työssään. Paikalla oli Eestin ju-jutsun syntyyn ja toimintaan vaikuttanut Soke Niiniketo 10. Dan, harjoituksia oli ohjaamassa Risto Väntär 8. Dan, Magnus Cederblad 8. Dan (Ruotsi), Kimmo Tenhunen 7. Dan sekä Eestiläiset Hokutoryu kouluttajat Andrei Ambros 5. Dan, Jaak Kabrits 5. Dan ja Hannes Kunart 5. Dan.

Illalla oli juhlaillallinen, jossa pidettiin puheita ja palkittiin Eestin ju-jutsuun vaikuttaneita henkilöitä. Soke Niiniketo luovutti Eestin ju-jutsuliitolle lasisen muistolaatan ja piti onnittelupuheen, jossa onnitteli juhlivaa liittoa kaikkien Suomalaisten Hokutoryu ju-jutsukoiden puolesta.

Lohjan kamppailukeskus 40v

Lohjan Kamppailukeskus täyttää 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi seura järjesti upean juhlaillallisen lauantaina 27.8. Tilaisuudessa muisteltiin kuvin ja puhein seuran menestyksekästä 40-vuotistaivalta.

Tilaisuudessa palkittiin pitkäaikaisia Lohjalaisia ju-jutsu- ja karatevaikuttajia sekä muita henkilöitä, jotka ovat vuosien saatossa vaikuttaneet seuran toimintaan. Stig Kiviharjulle, joka on yksi seuran alkuperäisistä perustajista ja pitkäaikainen vaikuttaja Suomen Karateliitossa, luovutettiin Opetus- ja kulttuuriministerin myöntämä Suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi. Tilaisuudessa luovutettiin myös Karateliiton kultainen ansiomerkki Marko Kauraselle, pronssisen ansiomerkin sai Ardi Haab. Soke A. Niiniketo välitti tilaisuudessa Karateliiton ja Hokutoryuväen onnittelut juhlivalle seuralle, Soken lisäksi tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan Hanshit T. Hirvonen 8. Dan ja R. Väntär 8 Dan.

Suomen Budokeskus 30v

Riihimäkeläinen Hokutoryuseura Suomen Budokeskus ry täyttää tänä vuonna 30-vuotta ja järjesti juhlavuoden kunniaksi 30-vuotisjuhlat lauantaina 20.8.2022. Päivällä kokoonnuttiin seuran omiin tiloihin harjoittelemaan, Soke A. Niiniketo vastasi Hokutoryu ju-jutsuosuudesta, jonka lisäksi harjoiteltiin seuran muita lajeja Aikidoa ja Budobicia. Soke Niiniketo välitti juhlivalle seuralle Suomen Karateliiton ja Hokutoryu ju-jutsun onnittelut ja luovutti seuralle Hokutoryu lautasen. Juhlavuotta viettävä seura järjestää Hokutoryu ju-jutsu syysleirin, joka pidetään 5-6.11.2022 Riihimäen urheilutalolla, leirin yhteydessä Hokutoryuväellä on mahdollisuus onnitella seuraa.